Керівники держави привітали воєнних розвідників з професійним святом

Керівники держави привітали воєнних розвідників з професійним святом

Укрінформ
Керівництво Української держави привітало воєнних розвідників з їхнім професійним святом.

Зокрема, Президент Петро Порошенко своє привітання розмістив у соцмережі Facеbook.

"Розвідники – це еліта нації та еліта Збройних сил України. Вітаю вас, воїни, з професійним святом!", - написав він.

До привітань долучився і Прем'єр-міністр Володимир Гройсман. "Сьогодні, у складних бойових умовах гібридної війни, яку веде влада Росії проти України, Ви самовіддано і відважно, а досить часто і ціною власного життя виконуєте найскладніші завдання із захисту державного суверенітету та відновлення територіальної цілісності нашої держави. Без перебільшення, Ви є опорою безпеки і захисту українського народу та держави, елітою Українського війська." - йдеться у його привітанні, розміщеному на Урядовому порталі.

Як зазначив глава уряду, від початку агресії Російської Федерації проти України розвідники одними з перших встали на захист Батьківщини.

"Солдати і офіцери воєнної розвідки, виявляючи мужність і героїзм, на передовій і у ворожому тилу сумлінно і бездоганно виконують поставлені завдання. Розвідувальні підрозділи стали легендарними, а їх командири і бійці відзначені високими державними нагородами. Ви переконливо довели, що вмієте перемагати, маючи велику внутрішню силу, невичерпну енергію, свідомий патріотизм, здатність працювати у напруженому ритмі", - наголосив Гройсман.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій у вітанні, оприлюдненому на сайті парламенту, також відзначив особливу роль розвідки у час російської агресії на Донбасі.

"Значення розвідувальної діяльності особливо зростає в наш час, коли Російська Федерація здійснює проти України жорстоку та неприховану агресію. І сьогодні воїни-розвідники беруть активну участь у заходах щодо захисту територіальної цілісності та недоторканності України, виявляючи при цьому мужність та високий професіоналізм", - наголосив він.

За словами спікера, нинішнє свято свідчить про визнання особливої ролі, яку відіграє розвідка у гарантуванні національної безпеки.

"Саме завдяки об'єктивній та оперативній інформації, здобутій розвідниками в складних бойових умовах, приймаються важливі стратегічні рішення, які наближають нашу перемогу", - зазначив Парубій і побажав розвідникам здоров’я, щастя, витримки і оптимізму.

А секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов зауважив, що для розвідників героїзм - щоденна робота.

"Ваші професійні дії на всіх ділянках фронту й у ворожому тилу, патріотизм, мужність, сміливість і самовідданість стали легендами. ... Військова розвідка наганяє жах на окупантів, і від цього жаху всі свої проблеми і негаразди супротивник пов'язує з вашими діями. Це справжнє визнання!" - зазначив він.

Читайте також: Сьогодні - День воєнної розвідки

Як повідомлялося, 7 вересня відзначається День воєнної розвідки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-