Золотухін: Варто перейняти досвід Естонії про права журналістів

Золотухін: Варто перейняти досвід Естонії про права журналістів

Укрінформ
Україні варто перейняти досвід Естонії щодо забезпечення свободи слова та прав журналістів.

Таку думку висловив заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін у Facebook після низки зустрічей у Таллінні з представниками посольства України в Естонії та керівництвом Communication Department MFA Estonia.

"Ми дізналися про дуже цікавий кейс європейського досвіду, який необхідно наслідувати і нам, для забезпечення недоторканності свободи слова та прав журналістів", - написав Золотухін.

Він нагадав, що нині Естонія головує в Євросоюзі. 7-8 вересня має відбутися захід щодо естонського президентства, на який здійснюється акредитація журналістів.

"А пропагандистів Sputnik News не акредитували. Вони наполягають на тому, що відмова у акредитації була зроблена навмисно. Міжнародні організації, в тому числі ОБСЄ, атакували Естонію та звинуватили її в цензурі. Естонський уряд, в свою чергу, нагадав, що дуже поважає усіх журналістів, які дотримуються етики своєї професії, яка визначена відповідними документами журналістської спільноти", - зазначив Золотухін.

Читайте також: Золотухін сказав, що робить МІП для реалізації Доктрини інформбезпеки України

Однак, за його словами, Sputnik не є організацією, яка здійснює діяльність у відповідності до цих норм. Навіть більш, у своїй резолюції Європарламент назвав такі російські організації "псевдо-медіа".

Таким чином, підкреслив Золотухін, Естонія залишає за собою право не допускати на свої заходи людей, діяльність яких не збігається з визначеними принципами журналістики, і ця позиція незмінна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-