Свідоцтво про народження онлайн: пілотний проект запрацює у жовтні

Свідоцтво про народження онлайн: пілотний проект запрацює у жовтні

Укрінформ
Пілотний проект запуску електронної послуги подання заяви на отримання свідоцтва про народження дитини стартує в Україні до кінця жовтня.

Про це під чаc EBA Lobbying talks заявив виконувач обов'язків генерального директора ДП "Будинок юстиції" Олексій Олешко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До кінця жовтня буде запроваджено проект подання заяви на отримання свідоцтва (про народження - ред.). Єдине, що після цього треба буде зробити - це все ж таки приїхати забрати таке свідоцтво, щоб засвідчити актовий запис про народження дитини", - зазначив Олешко.

За його словами, подати документи онлайн мусять не обов'язково батьки дитини, головне - мати оригінал довідки з пологового будинку. 

Читайте також: Прем'єр каже, що черги до дитсадків зникнуть за три роки

"Вже проводиться робота з отримання оригіналу такої довідки в електронній формі. Відповідно, якщо якась киянка буде народжувати в пологовому будинку, вже підключеному до цього пілотного проекту, то при народженні дитини отримає як паперовий оригінал довідки, так і електронний. З цими оригіналами можна буде дуже швидко подати документи онлайн на свідоцтво", - сказав Олешко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-