Кількість відмов у канадських візах цього року катастрофічно зросла - посол

Кількість відмов у канадських візах цього року катастрофічно зросла - посол

Укрінформ
Кількість відмов українцям у канадських візах цього року катастрофічно зросла - лише у першому кварталі вона сягнула 34 відсотків. 

Про це заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко в інтерв'ю виданню Цензор.нет.

"Ми зараз маємо катастрофічно великий відсоток відмов українцям в канадських візах. Критично великий відсоток відмов. Якщо минулого року кількість відмов зменшилась і дійшла до 24% відсотків, то цього року в першому кварталі ми мали 34% відмов українцям у канадських візах", - сказав Шевченко.

Він висловив сподівання, що наприкінці року ця цифра піде вниз, і ми вийдемо на "якісь більш адекватні цифри".

"Звичайно, це повне право Канади і канадського уряду визначати, яким чином будувати свою міграційну і візову політику. Ми поважаємо ці правила. Мені здається, що ми є свідками трішки застарілої оцінки українців і міграційних ризиків, пов'язаних з Україною", - зазначив посол.

Дипломат розповів, що найпоширеніше пояснення причини відмов полягає в тому, що українцям треба якісніше заповнювати документи. За словами Шевченка, він може сприйняти це пояснення лише частково, тому що ті самі українці, які подавали на шенгенські візи, отримали в 10 разів меншу кількість відмов.

Читайте також: Біометрична система на кордоні запрацює з 1 січня - Порошенко

Водночас він зауважив, що у ситуації, коли українці отримують велику кількість доходів у тіньовій економіці, нашим співгромадянам часом дуже важко переконати канадського еміграційного офіцера у своїй достатній забезпеченості. У цьому контексті Шевченко спрогнозував, що в міру того, як наша економіка виводитиметься з тіні, середньостатистичному українцю буде легше заповнювати ці складні документи, особливо ті, які підтверджують фінансову спроможність.

"Тому, я думаю, це не те питання, де нам треба грати в "Угадай мелодію". Але мені здається, що та матриця, за котрою Канада видає візи, не завжди добре працює для українця, який живе в українських реаліях. І коли ми спілкуємося з канадським урядом (а ми зараз в хорошому діалозі на цю тему з канадським Міністерством еміграції), то саме про це і говоримо: "Давайте подивимося: є реалії в країні; є українці, які люблять подорожувати і хочуть подорожувати, і в яких, дасть Бог, для цього буде все більше фінансових можливостей. Давайте дамо їм таку можливість", - резюмував посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-