Посол Франції сказала, від чого українцям не слід відмовлятися

Посол Франції сказала, від чого українцям не слід відмовлятися

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон захоплена такими якостями українців, як здатність швидко адаптуватися до змін і любов до свободи.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті "Сьогодні".

"Щоб я змінила в українцях? Важко сказати, тому що українці самі постійно змінюються. За декілька десятиліть вони адаптувалися до ринкової економіки, а потім до демократичної системи... Зміни в економічному, політичному і регіональному контекстах відбувалися дуже швидко, і українці вимушені були проявляти вражаючу здатність адаптуватися. І це те, що нам хотілося б бачити незмінним, і що не може не надихати", - сказала Дюмон.

На її думку, ще однією особливістю, що заслуговує на особливу увагу, є любов до свободи, яка рухає українцями упродовж багатьох років усупереч усім перешкодам. 

Читайте також: Відсьогодні діятимуть понад сто нових положень Асоціації Україна-ЄС

За словами Дюмон, незважаючи на потрясіння останніх декількох років, Україна послідовно рухається обраним шляхом, а між вимогами активістів Помаранчевої революції і Революції гідності існує реальна спадкоємність. 

В той же час посол зазначила, що Франція, як і увесь український народ, чекає нових змін в Україні. "Наприклад, ще багато що належить зробити в області боротьби з корупцією і реформи судової системи. Я вважаю, це ключове питання, яке дозволить вашій країні прискорити свою модернізацію і поліпшити свій імідж серед міжнародних інвесторів", - підкреслила Дюмон. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-