Геращенко про емоції ОБСЄ через видворену провокаторку: Може й про політв'язнів згадаєте

Геращенко про емоції ОБСЄ через видворену провокаторку: Може й про політв'язнів згадаєте

Укрінформ
Перший заступник голови ВР Ірина Геращенко готує звернення до Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської та до ОБСЄ з проханням відреагувати на порушення права ув’язненого у РФ студента Таврійського Національного університету  Олександра Кольченка на дистанційне навчання у його виші.

Про це йдеться у повідомленні Геращенко на її сторінці в Facebook

“Я готую звернення до омбудсмена Лутковської з проханням відреагувати на це порушення прав людини, до ОБСЄ - вони так переживають за видворену російську пропагандистку, то може згадають й про українців - політв'язнів Кремля, серед яких студенти без права на навчання, режисери без права на екстрадицію, журналісти без права на звільнення”, - зазначається у повідомленні.

Геращенко пояснила, що попри те, що російське законодавство дозволяє ув'язненим заочну і дистанційну форму навчання, Кольченку відмовили в його праві на освіту. “Мовляв, ТНУ не має в РФ акредитації”.

Читайте також: Одесити провели акцію на підтримку Сенцова та Кольченка

За словами Геращенко, під час зустрічі із ректором зазначеного університету, останній обурився тим, що “хлопцю, в якого окупанти забрали малу Батьківщину - Крим, якого за надуманими звинуваченнями посадили до російської тюрми, не дають права вчитися”. Разом із тим Геращенко впевнена, що жоден акредитований в РФ вуз “не візьме до себе політв'язня на дистанційне навчання”.

Також Геращенко повідомила, що готує ще одне звернення з цього питання до Міносвіти з проханням призначити Кольченку іменну стипендію, “це буде зараз важливе підспір'я його родині”. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-