Е-реєстр інсулінозалежних дозволить зекономити півмільярда - Гройсман

Е-реєстр інсулінозалежних дозволить зекономити півмільярда - Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає запровадження електронного реєстру пацієнтів, що потребують інсулінотерапії, позитивним кроком на шляху боротьби з корупцією та закликає області активно ним користуватися.

Про це він написав у Facebook.

"Тепер, завдяки впровадженню реєстру, зможемо економити близько 0,5 млрд гривень державного і місцевих бюджетів. Закликаю області, які ще цього не зробили, перейти на користування єдиним реєстром, а не підтримувати корупційні схеми не чистих на руку підприємців, які наживаються на здоров’ї українців", - написав Гройсман.

Читайте також: У британському місті парамедики їздитимуть "швидкою" із сонячними панелями

За його словами, завдяки запровадженню цього  реєстру пацієнтів, які потребують інсулінотерапії, вдалося виявити та усунути низку порушень.

Щорічно уряд виділяє понад 600 млн грн субвенції для закупівлі препаратів інсуліну, що становить близько половини від потреби пацієнтів, тоді як решта покривається коштом місцевих бюджетів.

Так, за офіційною статистикою, яка надсилається до Міністерства, в країні є 220 тис. інсулінозалежних пацієнтів, тоді як, в електронному реєстрі наразі таких пацієнтів було внесено 174 тис. Ці дані вказують на наявність близько 46 тис. осіб, що не існують, які включалися до обгрунтування кількості грошей на закупівлю препаратів інсуліну за кошти державного бюджету.

Впродовж останніх 8 місяців більшість областей перейшли на користування єдиним реєстром і працюють по процедурі реімбурсації. Області, що найкраще підготовлені до роботи через реєстр (Полтавська, Чернігівська, Вінницька) уже значно економлять на закупівлі препаратів інсуліну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-