Поляков запевняє, що статус «потерпілого від НАБУ» йому тепер гарантований

Поляков запевняє, що статус «потерпілого від НАБУ» йому тепер гарантований

Укрінформ
Фігурант «бурштинової справи», Максим Поляков переконаний, що суд не залишив слідчому іншого виходу, окрім як визнати його потерпілим від провокації хабаря співробітниками НАБУ.

Про це нардеп заявив у дописі в своєму Фейсбуці, доклавши скан вчорашнього рішення Печерського суду.

Втім, як випливає з документу, суд фактично зобов’язав слідчого у «бурштиновій справі» скасувати відмову про визнання Полякова потерпілим від дій НАБУ, а також зобов’язав повторно розглянути заяву Полякова про залучення нардепа до кримінального провадження у якості потерпілого.

Із цього сам Поляков робить висновок: «за наявності судового рішення, йому (слідчому – ред.) залишилося виконати лише технічну процесуальну функцію - підписати постанову про визнання потерпілим».

Як повідомлялося, сьогодні Печерський райсуд Києва спростував інформацію народного депутата Максима Полякова (фракція "Народний фронт") про надання йому статусу потерпілого у справі щодо провокації підкупу НАБУ.

"Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 29.08.2017 зобов’язано слідчого, який здійснює досудове розслідування кримінального провадження № 42017000000002187 від 07.07.2017 розглянути заяву Полякова Максима Анатолійовича про залучення до вказаного кримінального провадження як потерпілого. Прес-служба зазначає, що жодного рішення про визначення процесуального статусу як потерпілого за Поляковим М.А. в кримінальному провадженні,... Печерським районним судом м. Києва не ухвалювалось", - повідомили у прес-службі суду.

Читайте також: Поляков vs НАБУ: захист вимагає від ГПУ встановити факт провокації

Як повідомляв Укрінформ, Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину.

Раніше Солом'янський районний суд Києва продовжив дію запобіжного заходу для народного депутата до 17 жовтня включно із зобов'язанням носити електронний браслет і здати паспорти. Крім того, продовжено обов'язки Полякова не спілкуватися із рядом осіб і повідомляти детектива, прокурора, суд про зміну місця проживання і роботи. Разом із тим, суд встановив, що Поляков не може відлучатися без дозволу слідчого, прокурора, суду за межі Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-