У Києві розпочалися заходи до роковин Іловайської трагедії

У Києві розпочалися заходи до роковин Іловайської трагедії

Фото
Укрінформ
На Михайлівській площі у Києві розпочалися заходи до третіх роковин Іловайської трагедії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у них беруть участь представники батальйонів "Донбас", "Кривбас", "Херсон", військові Збройних сил України та Національної гвардії.

Захід розпочався з Гімну України та хвилини мовчання за загиблими. Вже традиційно на Михайлівській площі пролунала "Плине кача".

На Михайлівській площі розпочалися заходи до третіх роковин Іловайської трагедії / Фото: Данііл Шамкін

Почесна варта Національної гвардії поклала квіти до стіни пам'яті військовослужбовцям та правоохоронцям, які загинули за єдність України. Стилізована стіна пам'яті розташована на мурі, який огороджує Михайлівський Золотоверхий собор.

Як зазначили організатори заходу, переважна кількість підрозділів батальйонів, які потрапили в Іловайський котел, сьогодні відзначають цю трагічну дату у своїх рідних містах. Загалом в Іловайський котел потрапило 26 підрозділів - практично всі добровольчі батальйони.

На Михайлівській площі багато киян з квітами, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих під Іловайськом. На подвір'ї Михайлівського собору зробили стилізований "коридор смерті" зі зів'ялих соняшників, під кожною квіткою - запалені лампадки та фотографії хлопців, які загинули під час цієї трагедії.

Духовенство Михайлівського Золотоверхого собору відслужило панахиду за загиблими.

Слід зауважити, що ніхто з військового керівництва, урядовців не був присутній на заході.

Читайте також: Іловайська трагедія: у плани Москви не входило віддавати стратегічний об'єкт

Тим часом у Дніпрі на Краснопільському кладовищі відбулася панахида за загиблими героями в Іловайській трагедії. Участь у заході взяли головні спеціалісти управління з питань учасників АТО, члени їх сімей, родини загиблих захисників, військовослужбовці.

Панахида за загиблими героями в Іловайській трагедії у Дніпрі / Фото Миколи М'якшикова

Як повідомлялося, за даними розслідування прокуратури, 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування генерального штабу збройних сил РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських бійців під Іловайськом.

Загинули 366 українців, 429 воїнів зазнали поранень, 300 - потрапили в полон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-