Порошенко: Україна має безвіз із ЄС, а росіянам

Порошенко: Україна має безвіз із ЄС, а росіянам "закрили" Америку

Укрінформ
Надання Україні безвізового режиму з країнами ЄС є тим рубіконом, який свідчить про неможливість повернення України до Радянського Союзу.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час відкриття відремонтованого стратегічного мосту в Ізюмі Харківської області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Бачите, росіянам у зв'язку з тим, що вони вислали американських дипломатів, зараз американські візи закривають, а нам відкривають безвізовий в'їзд до країн Європейського Союзу. І це вже той рубікон, це - точка неповернення, яка каже, що ніколи більше ми не повернемося ні до Радянського Союзу, ні до Російської імперії. А ми будемо будувати економіку, будувати країну і будувати дороги», - наголосив Президент.

Читайте також: Місцеві бюджети перестали бути касами з виплати зарплат - Порошенко

Як повідомлялося, посольство США оголосило, що з 23 серпня припиняє процедуру видачі неімміграційних віз по всій РФ.

1 вересня 2017 року ця процедура відновиться в Москві. Процедура видачі неімміграційних віз в консульствах США в Росії буде припинена на невизначений термін.

У дипмісії пояснили, що це пов'язано із заходами, вжитими Росією щодо обмеження чисельності співробітників дипломатичної місії США в РФ.

Росія 28 липня зажадала, щоб США на 1 вересня скоротили число працюючих в РФ дипломатів і технічних співробітників. Росія також заборонила посольству США користуватися складськими приміщеннями в Москві і дачею в Срібному бору.

У МЗС РФ пов'язали рішення з новим законом про санкції проти Росії.

30 липня президент РФ Володимир Путін заявив, що Росію повинні покинути 755 працівників американських дипмісій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-