Кравчук вважає помилкою іноземців на держпосадах: скомпрометують дуже швидко

Кравчук вважає помилкою іноземців на держпосадах: скомпрометують дуже швидко

Укрінформ
Перший Президент України Леонід Кравчук (1991-1994) вважає помилковою практикою призначення на адміністративні і державні посади іноземних спеціалістів.

Про це він сказав, виступаючи на міжнародному круглому столі на тему: "Україна у сучасному світі. Підсумки першої чверті Незалежності", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми не маємо кадрової ідеології. Якби ми її мали, то, можливо, не запросили б на адміністративні посади іноземців”, - зазначив Кравчук, додавши, що доцільно було б запрошувати іноземних спеціалістів як радників. “Уявіть собі - іноземець потрапляє в Україну і вона для нього нова держава і він один очолює міністерство, а там у міністерстві сотні, а то й тисячі людей інколи. Вони його скомпрометують буквально за короткий час, що й сталося в Україні”, - вважає Кравчук. 

Окрім того, оцінюючи роки незалежності, він висловив думку, що в Україні не вдалося побудувати єдиного курсу розвитку держави, який би послідовно реалізовувався незалежно від зміни керівництва держави. “Приходить один Президент - один курс, наступний Президент - ще один курс. Ці курси змінюються в залежності від того, яка приходить влада. А єдиної позиції, єдиної платформи, де об'єднані всі сили, на жаль, не має”, - зазначив він. Серед нагальних питань, які потребують першочергового вирішення, Кравчук назвав: питання припинення війни на сході України, подолання бідності і побудову ефективної системи управління країною. 

Читайте також: Новий керівник обіцяє Укрзалізниці антикорупційний аудит

Як повідомлялось, 9 серпня уряд звільнив поляка Войцеха Балчуна з посади голови “Укрзалізниці”, задовольнивши його заяву про відставку.

27 липня 2016 року Кабінет міністрів призначив Уляну Супрун виконувачем обов'язків міністра охорони здоров'я. Супрун народилася і жила у США, 11 липня 2015 року Президент Петро Порошенко надав їй українське громадянство. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-