Матіос про Іловайськ: Можу покласти руку на Біблію - підстав для підозри українцям немає

Матіос про Іловайськ: Можу покласти руку на Біблію - підстав для підозри українцям немає

Укрінформ
Причина загибелі українських військових під Іловайськом у серпні 2014 року - це тільки дії російських військ, що доведено експертизою.

Про це у інтерв'ю «Цензор.нет» заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос. 

 «Причинно-наслідковий зв'язок загибелі військових (під Іловайськом у серпні 2014 року - ред.) - дії росіян. Це доведено експертизою!», - сказав Матіос.

Він наголосив, що готовий запросити будь-яких фахівців права, «хай відревізують наші слідчі дії». «За цими слідчими діями - можу покласти руку на Біблію - підстав для висунення підозри громадянам України у тих наслідках, які наступили після прямого вторгнення Російської Федерації, немає.  Підстав для оголошення підозри українським громадянам, військовослужбовцям, представникам чи командирам добробатів, у справі по Іловайську немає», - підкреслив Матіос.

За його словами, ніхто крапку у розслідуванні справи щодо Іловайського котла не ставив, «військова прокуратура працювала сумлінно, розслідуючи справу, і працює далі».

Читайте також: Іловайський котел: у ЗСУ заявляють, що вісім бійців досі в полоні

Як повідомлялося, за даними розслідування прокуратури, 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування Генерального штабу Збройних сил РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових разом із трьома полоненими російськими десантниками, яких було домовлено передати представникам Збройних сил РФ після виходу українських бійців з оточення. За результатами розслідування, під час військових дій під Іловайськом у серпні 2014 року було вбито 366 воїнів Збройних сил України, 429 - отримали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили у полон. 

Як поінформували у Генпрокуратурі за результатами розслідування, Україна передала до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду інформацію щодо вбивства українських військових у районі Іловайська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-