Ситник: НАБУ отримала зі Швейцарії докази провини Мартиненка

Ситник: НАБУ отримала зі Швейцарії докази провини Мартиненка

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник прогнозує, що колишній нардеп Микола Мартиненко буде довго знайомитися зі своэю справою, аби затягнути її передачу до суду.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Unsider у відповідь на запитання, коли справу Мартиненка буде передано до суду.

"Думаю, що якраз пан Мартиненко читати буде дуже довго, бо є багато епізодів... По "справі Мартиненка" (провадження за фактом розкрадання коштів ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат") ми на 98% виконали те, що планували з прокурорами і, я думаю, що саме розслідування закінчиться вже скоро. Але скільки Мартиненко читатиме, я не скажу", - зазначив Ситник.

Він додав, що ця справа є рекордсменом за кількістю міжнародно-правових доручень, а матеріали, отримані зі Швейцарії, дуже допомогли НАБУ.

"Коли ми їх отримали, то реально зрозуміли, чому захист Мартиненка так намагався оскаржити рішення швейцарських органів про передачу матеріалів до України. Ці матеріали є потужною доказовою базою, тому вони використали всі можливості, щоб максимально затягнути передачу цих матеріалів", - зауважив директор НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня НАБУ затримала Мартиненка за підозрою у створенні злочинної організації та розкраданні $17,28 млн при закупівлі уранового концентрату для державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Згодом його відпустили на поруки.

Читайте також: Ситник сподівається, що Рада восени візьметься за створення антикорупційного суду

14 серпня Солом'янський райсуд відмовив у задоволенні клопотання Мартиненка щодо зміни запобіжного заходу в частині зобов'язання не виїжджати без дозволу з Києва та Київської області, а також здавати документи для виїзду за кордон.

17 серпня Солом'янський районний суд Києва ухвалив рішення щодо продовження запобіжного заходу екс-депутату Миколі Мартиненку до 17 жовтня. Водночас суд дозволив йому залишати межі Києва і Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-