22 серпня: народний календар і астровісник

22 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Маттія - думка гріє, а слово діє.

Сьогодні апостола Маттія, а також двох чернігівських святих: святителя Філарета Чернігівського і преподобного Лаврентія Чернігівського. Апостол Маттій спочатку входив до числа 70-ти апостолів, а потім перейшов, так би мовити, у «вищу лігу» і став одним із 12 обраних. За жеребом він зайняв місце іншого учня Ісуса Христа – Іуди Іскаріота, котрий за 30 срібляків зрадив Учителя. Відомостей про життя Маттія існує мало. Відомо, що він народився у Віфлеємі, вивчав Закон Божий під керівництвом святого Симеона Богоприємця. Разом з іншими апостолами він став свідком зішестя Святого Духа, потім проповідував християнство на теренах Іудеї та в Єрусалимі. За це його неодноразово хотіли вбити, але він, з Божою поміччю, уникав небезпеки. Але загинув апостол Маттій все одно мученицькою смертю – за однією з версій його забили до смерті камінням, а за іншою – розіп’яли на хресті.

«Маттій негоду ближче підпускає, літні дощі осінніми підміняє», – казали наші пращури. А ще вірили, що слово, а надто добре, сказане на Маттія, є особливо дієвим.

З іменинами вітайте Маргариту, Івана, Якова, Олексія, Дмитра, Марію.

Оговтуймося після сонячного затемнення, сьогодні 2-ий місячний день, життя триває! Світила на місці, Сонце зійшло о 6:01, зайде о 19:59. Світловий день неухильно зменшується, ми наближаємось до осіннього рівнодення. До речі, ви в курсі, що Місяць щороку віддаляється від Землі приблизно на 4 см? Через 600 мільйонів років (усього) жодна жива душа на Землі, якщо така звісно буде, не зможе спостерігати сонячне затемнення. Природній супутник Землі стане цяткою на небосхилі… Ні, не будемо так далеко заглядати, ліпше підготуємось до сьогодення. Загалом це має бути гарний день. Рівний, як асфальтове шосе, як бездоганний автобан (чи будуть коли такі в Україні?), по якому мчати такого серпневого дня – суцільне задоволення. Що б ви не робили, чим би не займалися – вам таланитиме. Лише гасіть конфліктні ситуації де тільки зможете і всіляко уникайте розмов «ні про що».

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1914 році: +4,6; а найтеплішим у 2000 – 36,6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-