Штати міністерств наступного року скоротять мінімум на 5% - Саєнко

Штати міністерств наступного року скоротять мінімум на 5% - Саєнко

Укрінформ
Рішення Кабінету міністрів щодо збільшення граничної чисельності співробітників секретаріату уряду на 180 осіб є технічним, у травні 2018 року штат буде скорочений щонайменше на 5%.

Про це Міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу.

«Чисельність співробітників секретаріату Кабміну дійсно збільшено на 180 людей, але ж по факту воно ще не відбулося, бо ми тільки оголосили відбір 180 державних службовців у Секретаріат Кабінету Міністрів», - сказав Саєнко.

За його словами, у проекті відповідної постанови чітко вказана тимчасовість великої кількості співробітників: «Тому це рішення було технічним для того, щоб мати можливість провести конкурси, і  не більше. Ця постанова передбачає подальше скорочення секретаріату».

Читайте також: Уряд дозволив оголосити конкурси на нові посади в міністерствах

Саєнко запевнив, що скорочення відбудеться у травні 2018 року. І воно торкнеться не тільки цих 180 посад. «З 1 травня 2018 року, у порівнянні з чинною чисельністю секретаріату КМУ, його чисельність зменшиться мінімум на 5%, але думаю, що ми досягнемо зменшення десь на 10-15%», - наголосив міністр.

Сьогодні Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою збільшив граничну чисельність співробітників секретаріату уряду на 180, з 648 до 828 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-