Засідання НАЗК знову не відбулося

Засідання НАЗК знову не відбулося

Укрінформ
Національне агенство з питань запобігання корупції не змогло провести позачергове засідання 18 серпня, оскільки на ньому були присутні лише двоє членів НАЗК з трьох необхідних, - Наталія Корчак і Олександр Скопич.  

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні на порядок денний було винесено 37 питань, з них 14 - щодо розгляду інформації про відмову в проведенні повної перевірки е-декларацій, 8 - про початок проведення, 10 - про продовження термінів перевірок і 1  - про затвердження результатів фінансового контролю декларації. З минулого засідання до порядку денного мало бути включено ще 72 питання. Оскільки засідання є правомочним, коли присутні не менше трьох членів НАЗК, оголошую засідання закритим", - сказала присутнім на засіданні голова НАЗК Наталія Корчак.

Вона додала, що оскільки субота, 19 серпня, є робочим днем, а до складу НАЗК було обрано ще одного члена Олександра Серьогіна, якщо Кабінет міністрів призначить його членом НАЗК,  позачергове засідання  може відбутися завтра. 

Читайте також: НАЗК відклало засідання через хворобу Радецького

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня НАЗК відклало засідання через хворобу заступника голови Нацагентства Руслана Радецького.

На одне з найближчих засідань НАЗК має бути винесено проект рішення про результати перевірки декларації Президента України Петра Порошенка, наразі його очікують від уповноваженої особи. У порядку денному засідань Нацагентства 17 і 18 серпня це питання не значилося. 

 НАЗК з моменту створення працювало у складі 4 осіб із 5 необхідних. У березні 2016 року був оголошений конкурс на обрання п'ятого члена НАЗК. 

Проте 9 червня 2017 року член НАЗК Руслан Рябошапка подав у відставку. Відповідно, на початку липня Кабінет міністрів оголосив конкурс на посаду члена НАЗК замість звільненого Рябошапки, визначивши строки подачі документів охочим взяти участь у конкурсі з 6 до 20 липня 2017 року.

15 серпня комісія обрала переможцем конкурсу на заняття посади нового члена НАЗК, оголошеного у березні 2016 року, Олександра Серьогіна. Після отримання всіх документів Кабінет міністрів має призначити його членом НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-