Іловайський котел: у ЗСУ заявляють, що вісім бійців досі в полоні

Іловайський котел: у ЗСУ заявляють, що вісім бійців досі в полоні

Укрінформ
Восьмеро українських бійців, які воювали в Іловайському оточенні у серпні 2014 року, вже три роки перебувають у полоні бойовиків.

Про це, повідомляє ВВС Україна, йдеться у відповіді Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ на запит корпорації щодо втрат сил АТО у боях за Іловайськ 24-29 серпня 2014 року.

"За результатами опрацювання повідомляється, що загальні бойові втрати сил АТО під час боїв у районі Іловайська складають 437 осіб (загинуло - 192, отримали поранення - 212, вважаються зниклими безвісти - 25, утримуються в заручниках - 8)", - йдеться у відповіді.

Читайте також: Російське вторгнення: ГПУ пояснила, чому не можна було перекинути підкріплення

При цьому ВВС Україна зауважує, що дані стосовно втрат відрізняються від тих, які раніше оприлюднила Головна військова прокуратура. За її інформацією, лише 29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з Іловайська загинуло "366 українських воїнів, 429 - дістали поранення різного ступеня тяжкості, 300 - потрапили у полон".

Як повідомлялося, за даними розслідування прокуратури, 29 серпня 2014 року за безпосередньою вказівкою та наказом командування Генерального штабу ЗС РФ російські військовослужбовці впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових разом із трьома полоненими російськими десантниками, яких було домовлено передати представникам Збройних сил РФ після виходу українських бійців з оточення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-