Transparency повідомляє про справу щодо “закритості” інформації про “гроші Януковича”

Transparency повідомляє про справу щодо “закритості” інформації про “гроші Януковича”

Укрінформ
Transparency International Ukraine стверджує, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відкрила провадження у зв'язку з тим, що рішення суду про конфіскацію $1,5 млрд, які належали оточенню екс-президента Януковича, досі не оприлюдненно.

Про це повідомляється на сторінці організації у Facebook.

"Через затягування публікації судового рішення Краматорського міського суду щодо "грошей Януковича" за рішенням омбудсмана відкрили провадження", - йдеться у повідомленні.

Як наголошують у ТІ Ukraine, цього судового рішення досі немає в судовому реєстрі "без жодних вагомих причин". У цьому зв'язку більше місяця тому організація звернулася до омбудсмана стосовно порушення права на доступ до суспільно важливої інформації.

Читайте також: Нота Чуркіна надала листу Януковича статус документа ООН - Сергеєв

В організації сподіваються, що відкрите провадження пришвидшить роботу державних органів, які "нарешті ознайомлять громадськість з уже "легендарним" вироком щодо "грошей Януковича".

В офісі омбудсмена про це провадження наразі не повідомляють.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко 28 квітня заявив про завершення процесу переказу конфіскованих коштів колишнього президента Віктора Януковича і його оточення на рахунки Держказначейства. Рішення про конфіскацію цих коштів, за словами Луценка, ухвалив Краматорський суд.

За даними ЗМІ, інформація про це рішення відсутня у Єдиному держреєстрі судових рішень через прохання військової прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-