На Київщині накрили

На Київщині накрили "конверт" із оборотом понад 100 млн грн

Укрінформ
На Київщині ліквідовано конвертаційний центр із оборотом понад 100 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

"Встановлено, що  група осіб на території Київської області, використовуючи фіктивні підприємства, надавала суб’єктам реального сектору економіки незаконні послуги щодо формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку. Так, загальний оборот конвертаційного центру склав понад 100 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Київщині правоохоронці ліквідували "конверт" на 110 млн

Броварською місцевою прокуратурою за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України.

В рамках кримінального провадження місцевою прокуратурою проведено майже два десятки обшуків, у ході яких виявлено та вилучено майже 1 млн грн готівкових коштів, велику кількість печаток, комп’ютерну техніку, фінансово-господарські документи та чорнові записи, які свідчать про незаконну діяльність товаровиробника і фіктивних підприємств.

Читайте також: У Кропивницькому СБУ викрила конвертцентр із багатомільйонним обігом

Під час обшуків вдалося задокументувати та отримати беззаперечні докази щодо групи підприємств на Київщині, які отримували "послуги" конвертаційцного центру з метою прикриття їх незаконної діяльності, пов'язаної з прихованою від оподаткування реалізацією м'ясної продукції та залишенням готівки у "тіні".

На даний час проводяться слідчі дії та вирішується питання щодо арешту вилученого майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-