НАЗК невдовзі оприлюднить результати перевірки декларації Президента – Корчак

НАЗК невдовзі оприлюднить результати перевірки декларації Президента – Корчак

Укрінформ
Результати перевірки декларації Президента України Петра Порошенка невдовзі будуть відомі і винесені на розгляд Національного агентства з питань запобігання корупції, наразі проект відповідного рішення очікують від уповноваженої особи.

Про це заявила у вівторок на брифінгу голова НАЗК Наталія Корчак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це, мабуть, буде вже на одному з наступних засідань НАЗК. Але хочу сказати, що перевірку проводить уповноважена особа за дорученням НАЗК. І члени НАЗК не мають права втручатися в діяльність уповноваженої особи. Лише після того, як уповноважена особа передасть проект відповідного рішення на розгляд членів НАЗК, тоді вже можна буде щось коментувати. Результати проведення перевірки стануть відомі вже найближчим часом. Але все залежить від того, коли уповноважена особа надасть відповідний проект рішення. У нас його поки ще немає", - сказала Корчак.

Вона також повідомила, що в рамках проведення перевірки е-декларацій НАЗК направило низку запитів до міжнародних організацій стосовно майна і коштів високопосадовців, в тому числі і стосовно Президента України, однак відповіді поки що не надійшло. Втім, за словами голови НАЗК, це аж ніяк не вплине на результати перевірки і на рішення Нацагентства, оскільки НАЗК має законодавчо закріплене право в будь-якому разі розпочати нову перевірку декларацій високопосадовців за нововиявленими фактами порушень чи за результатами отриманих відповідей на свої запити.

Читайте також: НАЗК хоче притягнути Симоненка до відповідальності за фінансові порушення КПУ

"Коли ми говоримо про декларацію тих посадовців, де ми повинні зробити запити у міжнародні організації, ми ті запити робимо і мусимо отримати відповідь. Це не завжди є ефективним інструментом, оскільки ми обмежені у строках проведення перевірки, і відповідно до встановленого порядку ми маємо винести на голосування результати проведення перевірки навіть без відповідей від міжнародних організацій, які іноді затягуються в часі. Наразі ми зробили запити до міжнародних організацій, і  не тільки щодо Президента, але й стосовно інших високопосадовців-декларантів. Відповіді поки що ми не отримали, а тому будемо готувати результати перевірки за тією інформацією, яку ми маємо в наявності. Але в разі, якщо надійде відповідь від міжнародних організацій, а вона рано чи пізно надійде, ми маємо право знову повернутися до перевірки того факту, який підтверджуватиметься в міжнародних організаціях", - розповіла Корчак.

Вона також наголосила, що відсутність на даний час відповіді від міжнародних організацій не є підставою стверджувати, що статки когось із посадовців легалізувалися. "Ми маємо право знову розпочати нову перевірку за новими фактами", - ще раз підкреслила голова НАЗК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-