ГПУ отримала доступ до справи НАБУ про незаконне збагачення судді Вовка

ГПУ отримала доступ до справи НАБУ про незаконне збагачення судді Вовка

Укрінформ
Генпрокуратура отримала доступ до матеріалів справи за фактами можливого незаконного збагачення і декларування недостовірної інформації головою Окружного адмінсуду Києва, досудовим розслідуванням якої займаються детективи Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в ухвалі Печерського райсуду Києва від 8 серпня.

У документі зазначається, що Головне слідче управління ГПУ здійснює досудове розслідування за заявами адвоката Зайця А.В. в інтересах голови Окружного адміністративного суду міста Києва (ОСОБА_4). 

У цих заявах адвоката голови Окружного адмінсуду Києва та додатках до них зазначається, що службовими особами НАБУ "з метою втручання в діяльність Окружного адмінсуду Києва", зареєстровано кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення, а також внесення недостовірних відомостей в декларації головою Окружного адміністративного суду міста Києва. 

В тексті документа уточнюється, що на виконання ухвали Галицького райсуду Львова від 25 травня службові особи НАБУ провели обшук у приміщенні Окружного адмінсуду Києва, за результатами якого вилучено службовий комп'ютер голови Окружного адмінсуду Києва та його особистий електронний ключ, що забезпечує доступ до Єдиного реєстру судових рішень. "Як наслідок, вищевказані обставини призвели до обмеження конституційних прав та інтересів ОСОБА_4, а також втручання в діяльність Окружного адміністративного суду міста Києва", - йдеться у тексті документа.

Там же уточнюється, що старший слідчий у особливо важливих справах Головного слідчого управління ГПУ Віталій Гронський звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів  матеріалів справи за фактами можливого незаконного збагачення і декларування недостовірної інформації головою ОАС міста Києва, досудовим розслідуванням якої займаються детективи НАБУ "з метою повного, всебічного та неупередженого здійснення досудового розслідування" за цими заявами адвоката голови Окружного адмінсуду Києва. 

Суд задовольнив це клопотання.

«Клопотання задовольнити. Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління ГПУ Гронському В. В. та старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління ГПУ Іжуку Р. Б. на тимчасовий доступ до документів, а саме матеріалів судової справи № 461/3636/17 Галицького райсуду Львова (у тому числі до клопотання про проведення обшуку, матеріалів, якими обрунтовувалось дане клопотання, ухвали слідчого судді Галицького райсуду Львова Радченко В.Є., постановленої за результатами розгляду зазначеного клопотання), із можливістю одержання належним чином завірених копій документів, що містяться у ній, які перебувають у володінні Галицького районного суду міста Львова», - зазначається в ухвалі суду.

Читайте також: Не такий страшний звіт депутата, як його «малюють»

Як повідомляв Укрінформ, головою Окружного адмінсуду Києва з 2007 року є Павло Вовк.

26 травня співробітники НАБУ прийшли з обшуками до ОАСК. Пізніше в НАБУ повідомили, що обшуки в будівлі суду пройшли в рамках розслідування кримінальної справи, зареєстрованої 9 грудня 2016 року на підставі аналізу е-декларації за фактом незаконного збагачення голови ОАСК Павла Вовка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-