Після катувань у полоні бойовиків у блогера Сурженко погіршився слух

Після катувань у полоні бойовиків у блогера Сурженко погіршився слух

Укрінформ
Визволена з полону бойовиків блогер із Луганська Людмила Сурженко заявила, що перед звільненням її примусили підписати папір, у якому значилося, що заходи фізичного та психологічного тиску до неї не застосовувалися.

Про це вона розповіла під час зустрічі в офісі Національної спілки журналістів у п'ятницю, повідомляє прес-служба НСЖУ.

Колишня заручниця підкреслила, що під час перебування під арештом її права постійно порушували. Від жінки вимагали зізнатися у «шпигунстві» на користь українських військових. 

«Мені не дали жодного разу зателефонувати до мами і повідомити, де я. З самого початку я не бачила офіційних документів: санкції на арешт, протоколів допитів. Із восьми слідчих, які допитували мене, жоден не представився. На допити водили з мішком на голові. Перед звільненням мене примусили підписати папір, у якому значилося, що заходи фізичного та психологічного тиску до мене не застосовувалися. Тоді я показала їм свій мізинець, який стискали лещатами, і сліди від наручників на моїх руках», - зазначила вона. 

Читайте також: Україна піде зі справою Сурженко до міжнародних судів - Гройсман

В НСЖУ повідомили, що в Києві блогер пройшла обстеження в клініці, яка займається проблемами слуху: після пережитого він погіршився. Найближчим часом Людмила Сурженко збирається до Сєверодонецька, де їй пообіцяли роботу, пов'язану із журналістикою. 

НСЖУ просить долучатися до допомоги Сурженко, яка змушена починати життя на новому місці та вирішувати проблеми зі здоров'ям. Допомогти можна, переказавши кошти на реквізити фонду, який акумулює кошти для підтримки журналістів, постраждалих внаслідок війни на Донбасі, анексії Криму, які були в полоні, є вимушеними переселенцями та потрапили в скрутні умови.

Реквізити: Національна спілка журналістів України, Р/Р: 26008053010755 в КГРУ ПАТ КБ «Приватбанк», МФО:321842, ЄДРПОУ: 00027140, призначення платежу: благодійна допомога журналістам (для Сурженко Л.)

Для клієнтів Приват24 для формування переказу достатньо ввести код ЄДРПОУ.

Фото: ФБ/Людмила Долгоновська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-