11 серпня: народний календар і астровісник

11 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Різдво Миколая Чудотворця; завбачаємо зиму за калиною й чистимо кишківник.

Чи асоціюється у вас сьогоднішній день і серпень зокрема зі святим Миколаєм Чудотворцем? Ні? А дарма: саме 11 серпня в багатьох церквах відзначають Різдво (тобто народження) святого Миколая-Угодника. Свято це поки що неофіційне й недостатньо відоме широкому загалу вірян. На сьогодні християни святкують лише три Різдва: Спасителя, Богородиці та Іоанна Предтечі, але цілком можливо, що до них невдовзі додасться й Різдво Миколая Чудотворця, архієпископа Мір Лікійських. Як відомо, Миколая вшановують (цілком офіційно) двічі на рік: 22 травня (перенесення мощей) і 19 грудня (блаженне успіння). Особливо урочистим є «зимовий Миколай», який збігається з новорічними святами. Звісно, ані точної, ані приблизної дати народження святого Миколая не існує – тільки рік, і то – теж приблизний. А народився майбутній святий у місті Патара (Лікія, нині територія Туреччини).

Також цього дня Церква вшановує (цілком офіційно) пам’ять мученика Каллиника Кілікійського, котрий жив у ІІІ-ІV століттях. В народі його ім’я стійко пов’язували з калиною. На цю пору калина була ще зеленою, але все одно за ягодами передбачали: якщо вони були ще геть зеленими – осінь буде пізня і суха, а якщо вже встигли пристигти – ранньою і дощовою.

Іменинники сьогодні Михайло, Костянтин, Данило, Анатолій, Олексій, Серафима.

«Що день грядущий нам готує?» Ніхто того не знає, й знати не може. Проживеш – тоді й побачиш, тоді й дізнаєшся. Але зорі та Місяць все ж впливають «на загальну картинку» людського життя-буття, так само як і на все суще на планеті Земля. Сьогодні 19-ий місячний день з важкою енергетикою, який називають «сатанинським». Не варто лякатися страшного слова, просто треба більше ніж зазвичай бути трішки уважнішим, обачнішим і добрішим. Сьогодні можна проводити не надто серйозні фінансові операції, продовжувати раніше розпочаті справи, але не затівати чогось кардинально нового і грандіозного – результат може вийти як у кривому дзеркалі. Уникайте нових знайомств і надмірного спілкування. Стригтися сьогодні не бажано, так само як і кудись далеко їхати, а от чистити кишківник – саме враз! 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1919 та 1956 році: +8,4, а найтеплішим у 1992 та 2015 – 34,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-