Холодницький дивується, що Розенблат не прийшов по відсуджені документи

Холодницький дивується, що Розенблат не прийшов по відсуджені документи

Укрінформ
Народному депутату Бориславу Розенблату, який є фігураном “бурштинової справи”, рішенням суду повернуто частину раніше вилучених під час обшуків документів.

Про це у середу у коментарі журналістам заявив керівник САП Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Підозрюваний Розенблат звернувся до суду з клопотанням про повернення деяких речей, вилучених під час обшуків. Тут дуже цікава ситуація: вчора частково було задоволено одне його клопотання, але задоволено в тій частині, що поверненню підлягають ті документи, які постановою детектива ще від 26 липня вже були визнані такими, які не мають значення для матеріалів провадження. Вони вже були готові для повернення Розенблату. Натомість адвокати підозрюваного і він сам за цими документами не з'явилися, але подали в суд клопотання про повернення саме цих документів», - сказав Холодницький.

За його словами, щодо інших документів, а саме: тих, які мають значення для справи, суд погодився із позицією сторони обвинувачення і залишив ці документи в розпорядженні САП та НАБУ . 

Читайте також: Холодницький хоче у вересні завершити слідство за "бурштиновою справою"

Як повідомляв Укрінформ, 18 липня Солом'янський суд призначив депутату Розенблату заставу в 7 млн грн. Також суд зобов'язав його носити електронний браслет із забороною виїжджати з Києва і Житомира без дозволу слідчого. Крім того, депутата зобов'язали здати закордонний паспорт.

Розенблата підозрюють в отриманні хабарів від представника іноземної компанії за сприяння в видобуванні бурштину.

НАБУ, зокрема, затримало охоронця Розенблата під час одержання 200 тис. дол. хабара, які призначалися за сприяння ліцензуванню видобування бурштину.

11 липня Верховна Рада підтримала подання про зняття депутатської недоторканності з народного депутата Розенблата, відхиливши клопотання про дозвіл на його арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-