Скандал навколо

Скандал навколо "Стіни": САП сьогодні оголосить підозри

Укрінформ
Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у середу оголосять підозри затриманим особам, які причетні до розкрадання коштів проекту "Стіна".

Про це повідомив керівник відомства Назар Холодницький журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз прокурор разом з детективами наводять корективи на всіх підозрах і, я думаю, сьогодні будуть оголошені всі підозри. Далі будемо обирати запобіжні заходи", - сказав він.

За словами Холодницького, прокурори клопотатимуть у суді про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, загальна сума якої для всіх фігурантів не повинна бути "на всіх" 16 млн грн.

Читайте також: НАБУ затримало шістьох причетних до розкрадання коштів на “Стіну"

Керівник САП зазначив, що у слідства є висновки проектно-містобудівної експертизи, які засвідчують нанесення збитків у 16 млн 688 тис. грн при будівництві "Стіни".

"Роботи були виконані неякісно і невідповідно до тих умов, які були виставлені, і не в тих обсягах, які були задекларовані у актах виконаних робіт. Замість дороги у три метри місцями дорога була побудована шириною два метри двадцять сантиметрів. Тобто у випадку надзвичайної ситуації техніка на такій дорозі не могла б роз'їхатися", - зазначив Холодницький.

Він поінформував, що правоохоронці у вівторок затримали начальника управління департаменту ресурсного забезпечення ДПСУ Олександра Атаманюка, колишнього начальника першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ Володимира Целко, офіцера виробничо-технічного відділення, який мав контролювати будівництво, В'ячеслава Майдановича, а також директорів фірм, які здійснювали будівництво.

Як повідомлялось, 8 серпня в НАБУ заявили про затримання шістьох осіб, причетних до розкрадання коштів проекту “Стіна”. Серед затриманих - службові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників. 

НАБУ з березня 2016 року розслідує кримінальне провадження за фактом розтрати коштів державного бюджету під час реалізації проекту "Стіна". 

Попередня кваліфікація - ч. 5 ст.191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) , ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.366 (Службове підроблення) та ч.2 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України. За такі дії передбачено покарання від 2 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-