У суді розказали, під якими приводами

У суді розказали, під якими приводами "бурштиновий" Поляков відмовлявся від браслета

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва перейшов до стадії вивчення доказів у справі про стягнення застави з народного депутата Максима Полякова (фракція "Народний фронт") у бюджет.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, суд заслухав свідка сторони обвинувачення - працівника Головного управління Національної поліції у Черкаській області Констянтина Гапченка.

Зокрема, свідок розповів суду, що ухвала Солом'янського суду від 21 липня щодо призначення депутату запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 304 тисячі грн з обов'язком носіння електронного браслета надійшла до їхнього управління наступного дня після винесення. 27 липня до управління викликали Полякова, щоб виконати судову ухвалу і одягнути браслет.

За словами свідка, уже за 5-10 хвилин після того, як він почав зачитувати анкетні дані для встановлення особи, що передбачено процедурою, Поляков став його перебивати і заявив, що на нього чиниться морально-психологічний тиск. 

Як розповів Гапченко, депутат викликав слідчо-оперативну групу, після чого став писати заяву про те, що йому нібито перешкоджають у виконанні депутатських обов'язків, чинять морально-психологічний тиск тощо.

За словами свідка, це тривало близько години.

Представник поліції також зауважив, що "з боку захисника і Полякова була повна протидія".

Наразі в суді оголошено перерву, після якої має демонструватися відеоматеріал щодо виконання судового рішення стосовно Полякова в частині носіння електронного браслета.

Читайте також: САП озвучила проступки Полякова, за які його застава має піти державі

Як повідомлялося, 21 липня Солом'янський районний суд м. Києва визначив запобіжний захід Полякову у вигляді застави у розмірі 304 тисячі грн з обов'язком носіння електронного браслета. Суд також зобов'язав депутата прибувати за вимогою до слідчого, прокурора та до суду, не виїздити за межі Києва та Умані без дозволу слідчого, повідомляти про зміну місця перебування, здати на зберігання всі паспорти. Нардеп заставу вніс, однак виконувати рішення суду в частині носіння електронного браслета публічно відмовився.

1 серпня стало відомо про подання прокурорів САП щодо стягнення з Полякова застави у дохід держави у зв'язку з невиконанням ним ухвали суду від 21 липня.

Поляков є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. 11 липня Верховна Рада позбавила його недоторканності, але не дозволила його затримання і арешт. 13 липня Полякову вручили підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-