"П’яний прийом": Проти медиків із Борисполя порушили справу

Укрінформ
Поліція порушила кримінальне провадження щодо медичних працівників бориспільської лікарні, які перебували на робочому місці в нетверезому стані у момент прибуття до медзакладу жертв ДТП.

Про це повідомив речник поліції Київської області Микола Жукович у коментарі "Радіо Свобода".

"На сьогодні поліцією відкрито кримінальне провадження за статтею 140 (неналежне виконання медичними працівниками функціональних обов’язків) Кримінального кодексу України у зв’язку з тим, що смерть дівчинки могла статися через неякісне надання медичної допомоги", – зазначив Жукович.

Він нагадав, що спочатку поліцейські зафіксували факт сп'яніння медиків і склали два адміністративні протоколи за статтею 179 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Ми будемо з’ясовувати в рамках кримінального провадження, чи надавав першу допомогу цей лікар, коли дівчинку привезли до лікарні. Якщо він некваліфіковано, неякісно надав (допомогу – ред.), перебуваючи у нетверезому стані, то він нестиме відповідальність згідно з Кримінальним кодексом, це до трьох років позбавлення волі", – вказав речник поліції Київщини.

Читайте також: Травматолога після "п'яного прийому" жертв ДТП звільнили з лікарні

Як повідомлялося, ввечері 6 серпня під Борисполем автомобіль ВАЗ виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з "Опелем". П'ятеро пасажирів ВАЗа та одна пасажирка "Опеля" загинули  на місці. У ДТП вижили водій авто німецького виробництва та восьмирічна дівчинка - пасажирка другої машини, їх привезли до лікарні у Борисполі. Дитину врятувати не вдалося.

Родичі потерпілих, які прибули до медичного закладу, побачили ознаки сп’яніння у молодшої медсестри та чергового лікаря-травматолога. Викликана родичами поліція з’ясувала, що рівень вмісту алкоголю у крові лікаря перевищував 1,7 промілле (як відомо, закон забороняє сідати за кермо водієві з рівнем вмісту алкоголю 0,2 промілле).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-