7 серпня: народний календар і астровісник

7 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Ганни Літньої та місячне затемнення; завбачаймо зиму і змінюємо життя.

Сьогодні успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці. Дехто називає її Богопраматір’ю. Існує й «зимова» Ганна – 22 грудня. Поволі котиться серпень – найспекотніший місяць літа. У серпні від спеки міліли річки і криниці, гуртувалися до вирію перелітні птахи. За цим днем у давнину завбачували зиму. Яка погода до обіду, така й зима до грудня, а яка по обіді – така після грудня. Якщо ранок холодний, то й зима буде сувора. Йде дощ – часто випадатимуть сніги. А ще на Ганни колись починали копати ранню картоплю. Прикметно, що з глобальним потеплінням терміни посадки, а особливо збору урожаю суттєво змістилися. Приміром у деяких районах Одещини цьогоріч усю картоплю викопали ще в липні – якби залишили, то після цієї африканської спеки картопля була б печеною.

Іменинники сьогодні Анна, Олександр.

Маємо 15-ий місячний день і Місяць уповні. Головна астрономічна (і астрологічна) новина сьогоднішнього дня – часткове місячне затемнення. Місячне затемнення впливає на все живе на Землі, зокрема й на людину. Зрозуміло, що не так безпосередньо як приміром підвищення тарифів на ЖКХ чи результати ЗНО, але все ж таки впливає. Початок дня має бути доволі спокійний, а от далі, після полудня, «трястиме» в емоційному плані. Головний позитивний момент нинішнього місячного затемнення – це гарна нагода (можливо остання?) змінити щось у власному житті, до того ж, змінити на краще. Негативний момент  – обман і зрада з неочікуваного боку. Тож тихо пильнуйте. На роботі будьте активними, але уникайте зайвих розмов, тим більше суперечок – вони можуть призвести до сварки, яка в свою чергу може перерости у затяжний конфлікт. Навіщо вам Білий дім-2 на рівному місці? Дальня дорога небезпечна. Наступне місячне затемнення буде повним і відбудеться 31 січня 2018 року. До речі, до кінця року залишилось 146 днів.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1923 – 8,7, а найтеплішим у 1900 –  33,6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-