3 серпня: народний календар і астровісник

3 серпня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Міняємо перепічку на кавун – смугаста ягідка проти літньої спеки.

Долучаймося: у США сьогодні свято – національний день кавуна! На один день солодка соковита ягода витісняє всюдисущий хот-дог і стає об’єктом поклоніння, вшанування, а головне – об’їдання! Кавун – справжній символ літа. Він чудово втамовує спрагу, низькокалорійний, а до того ж дуже смачний і корисний. Кавунчик є лідером по вмісту лікопену – дуже сильного антиоксиданту. Тож якщо хочете, аби у вас не було проблем з імунітетом – їжте кавуни. Смугасту ягоду вирощують у майже 100 країнах світу, зокрема і в Україні. Про вже легендарну баржу з 250-ма тоннами кавунів, що поволі пливе, наче той епічний ковчег, з Херсонщини до Києва мабуть чули всі – ця новина в українців була набагато популярнішою ніж звістка про відставку очільника прес-служби Білого дому Ентоні Скарамуччі чи про вітчизняні корупційні скандали. Щодо економічної складової, то Україна експортує кавуни до країн ЄС і навіть до арабського Катару. Щоправда, перебірливі європейці висувають ряд вимог: кожен кавун має бути ретельно помитий, упакований в індивідуальну упаковку і мати вагу від 3 до 5 кг. Не більше і не менше. Наші ж фермери звикли пропонувати зібраний урожай «навалом». Мовляв, ось вам кавуни, а ви нам грубі гроші. А «бантики зав’язувати» – не для нас. Натомість китайці (Китай і тут є лідером) примудрилися писати на плодах ієрогліфи «щастя», «довголіття», «здоров’я» тощо. Кавуни з такими написами-побажаннями користуються чималим попитом.

У церковному календарі сьогодні Онуфрія мовчазного, ченця Києво-Печерської лаври, чиї мощі нині спочивають у Ближніх печерах. У сиву давнину працювати цього дня годилося якщо й не мовчки, то небагатослівно, творячи про себе молитву. З народних прикмет найбільш відомі такі: якщо стерня, ламаючись, тріщить – на дощ. Горобці літають зграйками – на суху і ясну погоду.

З іменинами вітайте Онуфрія, Івана, Онисима, Петра.

Сьогодні 11-ий, а з 17:20 – 12-ий місячні дні. Сприятливий час для всього позитивного, світлого й доброго. Життєві енергії перебувають на самісінькому піку, ви можете все. Час духовного росту і трансформації. Тож обирайте: стати Бетменом, Джеком Горобцем, Вовком з Уолл-стріт чи лисицею з Банкової. Якщо ж доля кіношних (і не тільки) героїв вас не приваблює, можете спробувати стати зразковим татусем чи матусею, донькою чи сином, братом чи сестрою, або просто – добрим товаришем. Це теж потребує чималих зусиль, інколи не менших, аніж ходіння по воді чи польоти між хмарочосами. У справах варто бути уважним. День проведіть активно, але без суєти. Зверніть увагу на хребет, побільше рухайтесь і не повертайтеся спиною до небезпеки.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1965 – 9,8, а найтеплішим у 1905 –  34,9.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-