Лікарі порадили як вберегтися від літньої спеки

Лікарі порадили як вберегтися від літньої спеки

Укрінформ
Під час літньої спеки люди з хронічними захворюваннями повинні ретельно слідкувати за станом здоров'я. Загалом лікарі радять змінити режим дня та не перебувати на сонці тривалий час.

Поради як поводитися під час літньої спеки опублікував на своїй сторінці у Facebook головний лікар Київського міського Центру здоров'я Отто Стойка.

"Людям із серцево-судинними захворюваннями, діабетом, іншими хронічними захворюваннями та у стані відновлення після захворювань слід бути обережними, ретельніше контролювати показники свого здоров’я, зокрема артеріальний тиск та пульс, консультуватися з лікарем щодо режиму прийому ліків, харчування, питного режиму. По можливості - змінити режим дня (раніше лягати спати і прокидатися раніше), намагатися перебувати на відкритому сонці вранці до 11-12 години, або ближче до вечора, після 16 години. Заздалегідь продумувати своє вбрання - підбирати світлий, зручний, не облягаючий одяг з натуральних тканин (бавовна, льон), які не ускладнюють випаровування вологи", - написав Стойка. 

Лікар також зауважує, що різниця між температурою на вулиці та у приміщенні, де працює кондиціонер, не повинна перевищувати 10 градусів.

"Не дотримуючись цього правила різниці в 10 градусів, дуже легко підхопити нежить, а в гіршому випадку - пневмонію або радикуліт", - застерігає лікар.

Також допоможуть пережити спекотні часи вологе прибирання приміщення, зволожування повітря тощо.

Особливу увагу під час спеки потрібно приділити дітям, зокрема прогулянки краще перенести на ранок або вечірній час, забезпечити дитині необмежене пиття (вода, свіжі соки, компоти кімнатної температури), одягати в легкий світлий одяг. Немовлятам потрібно частіше міняти підгузки. Також лікар радить підтримувати грудне вигодовування, яке, за його словами, втамовує спрагу. 

Читайте також: Спека в Україні сягне 37 градусів

Загалом, за можливості, потрібно частіше приймати водні процедури. Протягом дня дорослій людині потрібно випивати не менше 2,5 – 3 л рідини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-