Данилюк готує скарги на звинувачення ГПУ в несплаті податків

Данилюк готує скарги на звинувачення ГПУ в несплаті податків

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк, якого Генеральна прокуратура підозрює у несплаті податків, вважає, що звинувачення ГПУ мають політичні мотиви, а дії правоохоронців носили незаконний характер.

Про це Данилюк написав у Facebook

«Сьогодні з юристами більш детально розібралися у звинуваченнях ГПУ, про які я вчора дізнався з медіа. При аналізі юридичних деталей цього процесу складається чітке враження, що справа проти мене активно проштовхується», - висловив думку міністр.

Він заявив, що прокуратура перевищила повноваження, звертаючись до суду. 

«Кримінальний процесуальний кодекс України чітко передбачає, з чим прокурор може звертатися до суду і які клопотання прокурора суд має право розглядати. У Кримінальному процесуальному кодексі відсутні відповідні повноваження прокурора щодо призначення перевірок. Суддя приймав рішення на підставі незаконного подання прокурора. Про це не могли не знати представники ГПУ і слідчий суддя, який виносив ухвалу. Це вказує або на некомпетентність, або на свідоме порушення Печерський районним судом м. Києва законодавства», - наголосив Данилюк.

Читайте також: Данилюк стверджує, що підозри від ГПУ не отримував, а всі податки сплатив

Міністр додав, що найближчим часом також збирається подати скаргу на суддю та подати заяву про злочин щодо завідомо неправомірних дій посадових осіб. 

У підсумку Данилюк також відзначив, що рішення про перевірку сплати податків ним за період з 1998-го по 2016 рік не узгоджується з нормами Податкового кодексу України про обмеження на строк проведення податкових перевірок.

«Моє негативне ставлення до чинної заангажованої правоохоронної системи загальновідоме. Зміни просто перезріли. Правоохоронні органи мають бути компактними, професійними, з чітким розподілом повноважень без дублювань і головне - деполітизованими. Важливими компонентами є оновлена прокуратура та створена Служба фінансових розслідувань. Крім того, сподіваюся, що розпочата реформа судової системи забезпечить справедливе правосуддя в майбутньому», - прокоментував Данилюк.

Як повідомлялося, Печерський районний суд задовольнив клопотання прокурора ГПУ і доручив співробітникам Державної фіскальної служби провести документальну перевірку міністра фінансів Данилюка щодо дотримання ним вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998 до 2016 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-