Штрафи за розкидане сміття доповнять покаранням за відсутні урни - Геращенко

Штрафи за розкидане сміття доповнять покаранням за відсутні урни - Геращенко

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко ініціює приведення законодавства в сфері екології до євростандартів в частині посилення відповідальності місцевих адміністрацій за відсутність баків для сміття в місцях загального користування і запровадження обов’язкового сортування сміття.

Про це вона повідомила у Facebook.

Геращенко підкреслила, що внесення законопроекту про збільшення штрафів за викидання сміття в непризначених місцях - тільки перший крок плану " За чисту Україну!".

“Другий - посилення відповідальності місцевих адміністрацій за невстановлені баки для сміття в місцях загального користування. Третій - обов'язкове сортування сміття. Працюємо над вдосконаленням українського законодавства в сфері екології, приведенням до європейських норм і стандартів”, - написала перший віце-спікер.

Читайте також: Супержорсткими штрафами “свинячий” менталітет не викоріниш

Окрім того, вона повідомила, що нею підготовлені запити на всі обласні державні адміністрації з проханням надати повний звіт про використання екологічного збору, який залишається в місцевих бюджетах.

“Я впевнена, що час вводити персональну відповідальність для місцевого керівництва, яке часто тримає гроші, зібрані як екологічний податок (збір) на депозитах, замість витрачати на екологічні потреби регіону, в т. ч. на встановлення смітників, переробку сміття, озеленення, рекреаційні роботи”, - заявила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-