31 липня: народний календар і астровісник

31 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Хоч в липні і душно, і жаркувато, але розлучатися з ним жалкувато.

Сьогодні останній день другого літнього місяця. Дві третини літа позаду, однак попереду ще багато спекотних днів, тож ще встигнемо насолодитися цією чудовою порою.

Цього дня православна церква вшановує пам’ять преподобного Іоанна Багатостраждального, ченця Києво-Печерської лаври, що жив в XII столітті. Багатостраждальним його назвали за те, що той, борючись із тілесними спокусами, носив тяжкі кайдани, морив себе голодом і спрагою, кілька років провів у повному самітництві в темній і вогкій печері. Зрештою, терпіння і молитви святого допомогли йому справитися з пристрастями, а страждання тільки зміцнили його дух. Помер Іоанн Багатостраждальний близько 1160 року. Нині його мощі покояться у Ближніх (Антонієвих) печерах Києво-Печерської лаври. На Івана Багатостраждального жінки, яким зрадили чоловіки, молилися, щоб чоловік повернувся у сім’ю і надалі був вірним у подружньому житті.

Погодні прикмети нам говорять: якщо хмари потяглися по небу смугами - буде дощ, а якщо під час грози грім гримить довго й невиразно - на тривалу негоду, різко і лунко - невдовзі буде сонячно.

Іменинники – Іван, Леонтій, Степан.

Сьогодні 9-й день місячного календаря. Місяць в Скорпіоні, а символ дня – кажан. Цього дня у творчої людини несподівано можуть виникнути нові ідеї, думки, задуми нових творчих проектів. Якщо так і сталося - це гарний знак. Все вдасться, якщо не будете довго роздумувати і вираховувати наслідки – нестандартне мислення, ось що буде найпотрібніше. Зірки радять вживати сьогодні просту й легку їжу. Виключіть із раціону тістечка й солодкі ненатуральні напої. Спиртне цього дня теж категорично протипоказане. Ви маєте бути втіленням стриманості, хоча багато хто й намагатиметься вивести вас зі стану душевної рівноваги. Влаштуйте собі відпочинок, відновлюйте сили, займіться улюбленим хобі.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1922 році: +9,9; а найтеплішим у 2005 - +34,7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-