29 липня: народний календар і астровісник

29 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Церква згадує священомученика Афіногена; а зорі нагадують: «Слово - срібло, мовчання – золото!»

Сьогодні церква вшановує пам’ять священомученика Афіногена і десяти його учнів, які постраждали за християнську віру у IV ст. у місті Севастії.

За народними прикметами цього дня не ходили до лісу збирати гриби і ягоди, також заборонялося полювати і рубати дрова. Існувало повір’я, що птиці на Фіногена замовкають, ніби замислюються, що вже скоро треба відлітати у вирій.

У українських селян тривали польові роботи. Але, навіть така важка праця надихала людей на всілякі цікавинки. От, наприклад, якщо селянин знайде дуже великий колосок, то бути йому щасливим цілий рік. А ще, щоб у наступному році теж був гарний урожай, на полі залишають кілька не зрізаних колосків – «Іллі на бороду». Щодо погодних прикмет, то підмічали: якщо сьогодні ясно і тепло – встигнеш зі жнивами, а якщо задощить – «хліб в сніп проросте».

Сьогоднішні іменинники – Павло, Алевтина, Юлія, Валентина.

Сьогодні 7-ий місячний день, його символ - Роза вітрів. Цього дня слова мають велику силу (хоч, насправді, це завжди так). Особливо енергетика слів буде відчуватися у першій половині дня. Отже – бізнес-переговори, рекламні акції, інтерв’ю – все вдасться. Однак, зважте: слова повинні промовлятися лише з добром і любов’ю. Якщо приємних слів не знайдете, ліпше промовчати. Не слід цього дня нікого обманювати (та й не тільки цього дня), їсти куряче м’ясо і яйця і бити посуд. Разом з тим, сьогодні субота – день Сатурна. Тож варто трохи знизити соціальну активність і переключитися на сад-город, або усамітнитися з гарною книжкою.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1923 році: +10,1; а найтеплішим у 1936 - +38.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-