Філарет звернувся до вірян: Українці гідні мати державу, свободу і правду

Філарет звернувся до вірян: Українці гідні мати державу, свободу і правду

Фото
Укрінформ
Лише єдність українського народу дозволить Україні протистояти загарбницькій політиці Росії і пройти важкі випробування, що випали на долю держави.

Про це у зверненні до вірян після завершення молебня біля пам'ятника святому князю Володимиру на Володимирській гірці заявив Святійший патріарх Київський і всієї Русі-України, Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В той час, коли Україна проходить важкі випробування, що випали на її долю, лише єдність народу дозволить їх гідно пройти. Україна миролюбна держава, і не ми нападали на Росію, а навпаки. А христова віра полягає не в тому, щоб загарбувати чуже, а в тому, щоб жити в мирі і єдності. Тому нині ми як ніколи маємо єднатися в один народ", - сказав Філарет.

Він нагадав, що Росія останнім часом дедалі частіше намагається привласнити собі українську історію, і прикладом цього є встановлення пам'ятника Володимиру Великому в Москві та заява Президента РФ Володимира Путіна, що французька королева і дочка князя Ярослава Мудрого Анна Ярославна є "російською Анною".

Читайте також: У Києві освятили ікону Богородиці - покровительки українських воїнів

"Пам'ятник Володимиру Великому поставили, щоб показати, що він їх, а храму немає. І Анну Ярославну привласнили. Чужу історію привласнюють собі і землю хочуть привласнити, і мову нашу зневажають. Тому ми як ніколи маємо єднатися в один народ, народ, що гідний мати свою незалежну державу, свободу, демократію і правду", - наголосив Філарет. 

Нагадаємо, 28 липня відзначається День хрещення Київської Русі-України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-