Хрещення відкрило Києву шлях в Європу - Гройсман

Хрещення відкрило Києву шлях в Європу - Гройсман

Укрінформ
Хрещення Київської Русі стало епохальною подією, яка визначила подальший розвиток Української держави і її місце серед європейських народів.

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у своєму привітанні з нагоди Дня хрещення Київської Русі-України.

"Хрещення Київської Русі стало епохальною подією, яка визначила подальший розвиток Української держави і її місце серед європейських народів, зумовила подальший цивілізаційний та культурний хід історії на наших теренах. Разом із хрещенням київські князі утвердили державність, яка стала однією з найбільш успішних у тогочасній Європі", - підкреслив Гройсман.

За його словами, завдяки прийняттю християнства князь Володимир Великий на тисячоліття вперед забезпечив входження Києва до європейської цивілізації, створив умови для формування унікального соціокультурного простору, який був і залишається невід’ємною частиною Європи.

Прем'єр зазначив, що протягом століть українські землі розвивалися у руслі європейської християнської культури, і навіть прихід східної деспотії та її тривале панування не змогли цього змінити. "Завдяки хрещенню український європейський вибір було зроблено тоді, коли багато країн Європи лише починали розбудовувати власну державність", - зазначив Гройсман.

Він додав, що у далекому 988 році наші предки на схилах Дніпра обрали шлях цивілізації і розвитку, мудрості і доброти, світла та любові: "Нехай зроблений вибір стане запорукою і нашого успіху та надихає всіх українців на нові звершення!".

Читайте також: Порошенко очікує визнання автокефалії Української церкви, незалежної від Москви

Прем'єр-міністр побажав усім миру, злагоди, міцного здоров’я та непереборної віри у власні сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-