Дорожники проситимуть обмеження швидкості в містах до 50 кілометрів

Дорожники проситимуть обмеження швидкості в містах до 50 кілометрів

Укрінформ
Укравтодор ініціює обмежити на законодавчому рівні швидкість транспортних засобів у населених пунктах до 50 км на годину.

Про це в Івано-Франківську на прес-конференції сказав керівник Служби автомобільних доріг (САД) в Івано-Франківській області Василь Буджак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я ініціював і буду просити підтримки у Укравтодору, аби восени ми провели велику нараду для того, щоб виробити спільну стратегію і план з безпеки руху. Укравтодор вже пішов у цьому напрямку далі. Вони ініціювали зниження швидкості руху до 50 км на годину, який би необхідно було прийняти на законодавчому рівні", - повідомив Буджак.

Він зауважив, що науковці довели: "при зіткненні пішохода і транспортного засобу, який рухається зі швидкістю до 50 км на годину, є шанс обминути летальний випадок". Якщо більше 50 км – шансів майже немає.

Читайте також: Укравтодор готовий впровадити систему зважування автотранспорту в русі

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство інфраструктури України погодило проект постанови Кабінету міністрів України "Про внесення зміни до пункту 12.4 Правил дорожнього руху", який має за мету зменшення кількості ДТП на дорогах. Проект передбачає зменшення швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах з 60 до 50 км/год, що відповідає Європейським стандартам. При цьому з 23 години 00 хвилин до 6 години 00 хвилин у населених пунктах рух транспортних засобів дозволятиметься зі швидкістю не більше 60 км/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-