Вища рада правосуддя задовольнила відставку одіозного судді Швеця

Вища рада правосуддя задовольнила відставку одіозного судді Швеця

Укрінформ
Вища рада правосуддя на своєму засідання 27 липня ухвалила рішення про звільнення п'яти суддів у зв’язку з поданням заяв про відставку, зокрема Віктора Швеця, якого підозрюють у шахрайстві.

Про це повідомляє прес-служба ВРП.

"Під час засідання 27 липня 2017 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про звільнення у зв’язку з поданням заяв про відставку:

Сивоконь Тамари Іванівни – з посади судді Татарбунарського районного суду Одеської області;

Дячука Василя Миколайовича – з посади судді апеляційного суду Івано-Франківської області;

Межевича Михайла Володимировича – з посади судді Київського апеляційного адміністративного суду;

Швеця Віктора Олександровича – з посади судді Вищого господарського суду України;

Читайте також: Справа одіозного судді Швеця - уже у суді

Споришевої Надії Іванівни – з посади судді Любашівського районного суду Одеської області", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко особисто вручив повідомлення про підозру судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383; ч. 2 ст. 384 КК України, а саме у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також у завідомо неправдивому показанні, вчиненому з корисливих мотивів.

Суддя Швець був затриманий 24 березня 2016 року під час одержання значної суми хабара від одного з підприємців. Під час проведених обшуків вдома та у робочому кабінеті суд Швеця вилучили гроші та паспорт громадянина іншої держави. За її інформацією, знайдено також боргові розписки. Було вилучено готівкових коштів на суму близько 200 тисяч доларів, 20 тисяч євро і близько 1,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-