Новий позов проти Фірташа: олігарха підозрюють у підкупі американців – ЗМІ

Новий позов проти Фірташа: олігарха підозрюють у підкупі американців – ЗМІ

Укрінформ
До суду США подали новий позов у міжнародній справі про хабарі проти українського олігарха Дмитра Фірташа, пов'язаний з екс-керівником передвиборної кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом. 

Про це повідомляє AP.

"Фірташа звинувачують в організації змови для виплати хабара у розмірі $18 мільйонів за видобуток титану в Індії та його продажу компанії в Чикаго. За словами прокурорів, частина грошей була призначена для підкупу приватних осіб у США", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, сам Фірташ подав документи в яких просить відхилити усі пред'явлені йому звинувачення. Один з його аргументів полягає в тому, що ймовірний злочин не стосується США, тому немає ніяких підстав для його обвинувачень у Штатах.

Однак в 110-сторінковій заяві прокуратури відзначається, що це не так. За даними прокуратури, докази свідчать про те, що хабарі призначалися громадянам США, хоча поки немає ніяких деталей.

Як повідомляє агентство, перш ніж стати керівником кампанії Трампа, Пол Манафорт мав ділову угоду з Фірташем з метою перебудови готелю на Манхеттені. Однак сам Манафорт у справі про підкуп не фігурує, а лише в справі про російське втручання в президентські вибори у США 2016 року.

Читайте також: Манафорт свідчитиме у Сенаті щодо втручання РФ у вибори президента США

Як відомо, голова ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом Мін'юсту США. В ордері бізнесмена обвинувачували в дачі хабарі у розмірі 18,5 млн дол. індійським політикам з метою отримання цінних ліцензій на видобування титанової руди. Згідно з рішенням Земельного суду Відня з кримінальних справ, йому було призначено запобіжний захід у вигляді екстрадійного арешту. Фірташ був звільнений під заставу за рекордних 125 млн євро і підписку про невиїзд з Австрії.

У лютому Вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-