В аеропорту

В аеропорту "Бориспіль" затримали екс-прокурора ГПУ

Укрінформ
В аеропорту "Бориспіль" детективи НАБУ і прокурори САП затримали колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки - начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки ГПУ.

Як повідомляє прес-служба НАБУ на Facebook, затримання відбулося у вівторок, 25 липня.

Чиновник був затриманий за підозрою у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування розтрати 10 мільйонів у Держзовнішінформі

Ім'я затриманого не повідомляють, але, як стало відомо "Українській правді", ним виявився колишній старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Дмитро Сус. Раніше його звільнили за те, що він не вніс у декларацію інформацію про житло та автомобілі.

"Як відомо, Сус забув вказати в анкеті авто преміум класу Audi Q7 вартістю понад 900 тисяч грн, що, як з'ясували журналісти, належало його 85-річної бабусі. В серпні 2016 року сталося зіткнення між співробітниками ГПУ і детективами Національного антикорупційного бюро, які здійснювали зовнішнє спостереження за Сусом", - пише видання.

Читайте також: Перевірка е-декларацій: НАБУ оголосило першу підозру

Слідчі дії тривають. За фактами можливих злочинних дій затриманого детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у різних кримінальних процесах, починаючи з квітня 2016 року.

Фото: nabu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-