Цаплієнко пояснив російському колезі, чому полонений на Донбасі Агеєв - злочинець

Цаплієнко пояснив російському колезі, чому полонений на Донбасі Агеєв - злочинець

Відео
Укрінформ
Затриманий на Луганщині російський військовослужбовець Віктор Агеєв є злочинцем як з точки зору українського, так і міжнародного законодавства — вирушивши на територію суверенної країни без оголошення війни.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook український журналіст Андрій Цаплієнко, реагуючи на нервову "ремарку" співробітника російської "Новой газеты" Павла Канигіна під час зустрічі іноземних журналістів з Агеєвим у СІЗО Старобільська.

"Щойно закінчилася зустріч іноземних журналістів з полоненим російським солдатом-контрактником Агеєвим. Кореспондент міжнародного телеканалу, звертаючись до Агеєва: "Ви, з точки зору українців, за українським законодавством, скоїли військовий злочин. Ви прийшли сюди зі зброєю в руках стріляти в українських військових". Паша Канигін, співробітник російської "Новой газеты" (той самий, який привіз в Україну маму Агеєва), перебиває колегу: "Взагалі-то це війна називається, коли солдати стріляють у солдатів! За міжнародним законодавством це війна. Я мав зробити цю ремарку!", - написав військовий журналіст, повідомляючи про один з епізодів зустрічі і публікуючи відповідне відео.

За словами Цаплієнка, сенс цієї нервової "ремарки" зрозумілий: "З точки зору російського журналіста Паші ніякий Агеєв не злочинець. Всім зрозуміло? Просто один солдат стріляв в інших. Колеги промовчали. Можна, я скажу за них?".

Читайте також: ФСБ не вітає “самодіяльність” матері полоненого Агеєва

"Так от, Паша, з точки зору міжнародного, - а не тільки нашого українського, - законодавства Агеєв все-таки злочинець. Виконуючи злочинний наказ своїх начальників у військовій частині 65246 і вирушивши на територію суверенної країни без оголошення війни, він розділив зі своїми російськими командирами частину відповідальності. Причому, кримінальної. Так, і я вкотре переконуюся: російський ліберал закінчується там, де починається українське питання", - наголосив Цаплієнко.

Як повідомлялося, 22 липня в СІЗО Старобільська відбулася зустріч російського військовослужбовця Віктора Агеєва, захопленого в полон у зоні АТО, з матір'ю, а також з деякими іноземними журналістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-