ОБСЄ: Смерть Шеремета нагадує про пріоритет безпеки журналістів

ОБСЄ: Смерть Шеремета нагадує про пріоритет безпеки журналістів

Заява
Укрінформ
У першу річницю вбивства журналіста Павла Шеремета в Україні представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав влади держав-членів ОБСЄ зробити все можливе, щоб покласти край безкарності за напади і вбивства журналістів.

Про це йдеться в заяві Організації, передає кореспондент Укрінформу.

«Смерть Шеремета нагадує нам, що безпека журналістів має бути пріоритетом в Україні і в інших регіонах», - сказав Дезір.

Він закликав владу захищати свободу засобів масової інформації шляхом забезпечення ефективного розслідування і тим самим «запобігти страху та самоцензурі, що підбурюються такими нападами».

Дезір назвав Шеремета «видатним журналістом і зразком для наслідування для молодих журналістів». «Це злочин не може залишатися нерозкритим», - підкреслив Дезір.

Як повідомлялося, Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. Правоохоронці поки що не змогли встановити ні замовників вбивства журналіста, ні його виконавців.

Читайте також: Посли G7 закликають розслідувати вбивство Шеремета і покарати винних

11 липня Президент України Петро Порошенко заявив, що правоохоронні органи мають найближчим часом представити публічний звіт по справі розслідування вбивства Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-