Новий закон про громадянство РФ може допомогти Сенцову і Кольченку - адвокат

Новий закон про громадянство РФ може допомогти Сенцову і Кольченку - адвокат

Укрінформ
У зв'язку з прийняттям поправок до російського законодавства про громадянство українські політв'язні, кримчани Олег Сенцов і Олександр Кольченко, які перебувають в ув'язненні у Росії, можуть розраховувати на обмін та повернення в Україну.

Про це заявила адвокат Кольченка Світлана Сидоркіна, повідомляє Крим.Реалії

"Оскільки це наразі прийняли, то я не виключаю, що якщо громадянства не буде або буде тільки українське громадянство, тоді можна ставити питання і з приводу обміну... У даному випадку відносно Олега (Сенцова. - КР) і Саші Кольченка я б вважала, що це в їхніх інтересах", - відзначила Сидоркіна.

Як повідомляв Укрінформ, російська Держдума прийняла у третьому, остаточному, читанні великий пакет поправок, об'єднаних в один закон з питань громадянства, серед поправок - спрощене громадянство РФ для українців.

Читайте також: Росія узаконила публічну відмову від українського громадянства

Депутати Держдуми підтримали поправку про спрощене отримання українцями громадянства РФ на підставі нотаріально завіреної відмови від громадянства України. Поправка не передбачає публічної відмови від українського громадянства, відмова оформляється тільки документально.

Відзначається, що поправку про відкликання російського громадянства в іноземця, який замішаний у тероризмі (брав участь у терористичній діяльності або публічно виправдовував таку діяльність) у квітні після теракту в Петербурзі запропонував особисто президент Росії Володимир Путін.

Олег Сенцов разом з Олександром Кольченком був затриманий російськими спецслужбами у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-