20 липня: народний календар і астровісник

20 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Євдокії; запасайтеся кропом і терпінням.

Сьогодні преподобної Євдокії, в чернецтві Єфросинії. В давнину це був переважно дощовий день, який започатковував негоду. Наші пращури казали: «Як зібрав сіно, то не страшна і Єфросина». Але попереду були ще жнива, то селяни дуже переймалися погодою. Якщо Єфросина була «сухою», то чекали на гожі, спекотні дні й це тішило, адже з завтрашнього дня (з Прокопа) в Україні зазвичай розпочиналися жнива.

На Євдокії жінки до схід сонця йшли на городи рвати кріп як засіб для лікування головних болів – дорослі відваром змивали голови, а дітей купали у ваннах. Також це був останній день збирання бджолиних роїв; після цього намагалися не створювати нових бджолиних сімей, бо не встигнуть запастися на зиму медом.

Іменинники цього дня Євдокія, Єфросинія.

Сьогодні 26-ий місячний день – один із серії критичних і небезпечних. Куди не глянь – червоне світло. Хіба що таланитиме адвокатам і тим, хто здаватиме екзамени. Нових справ сьогодні ліпше не розпочинати – загрузнуть, наче чумацький віз дощової пори серед розгаслого чорнозему десь під Полтавою. Символ дня – жаба, яка є втіленням оманливої, несправжньої мудрості та самозвеличення. Звісно, можете посадовити її на м’якеньку подушечку й милуватися, усіляко догоджаючи, але краще буде відправити її назад в болото – не золота ж бо рибка! Економте енергію, уникайте пустих балачок, пліток і непотрібних контактів. Піддавайте сумніву побачене і почуте, натомість віддайтеся праці.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907: +8,9; а найтеплішим у 1936 – +34,6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-