Amnesty закликає владу України розслідувати вбивство Шеремета

Amnesty закликає владу України розслідувати вбивство Шеремета

Укрінформ
Генеральний секретар Amnesty International Саліл Шетті закликає українську владу розслідувати вбивство журналіста Павла Шеремета.

"Минув рік, відколи Павло Шеремет був убитий вибухівкою, закладеною в його машину, але правосуддя досі немає. Необхідно розслідувати, хто вбив Павла Шеремета", - заявив генсек Amnesty International Саліл Шетті у своєму Twitter сьогодні.

У правозахисній організації зазначають, що Міністерство внутрішніх справ України у своєму листі до Amnesty International від 19 травня 2017 року повідомило, що досудове розслідування вбивства Шеремета "перебуває на контролі керівництва Національної поліції України".

“Проте, незважаючи на велику кількість слідчих дій та масив відпрацьованих відеоматеріалів, станом на сьогодні оперативна слідча група під керуванням голови Національної поліції України не змогла ідентифікувати винних у вбивстві”, - наголосили в Amnesty International.

Слідство також не надало жодних переконливих доказів щодо жодної із офіційних версій вбивства, додали правозахисники.

Як повідомлялося, журналіст Шеремет загинув 20 липня 2016 року у центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Силовики кваліфікують загибель журналіста як умисне вбивство. У поліції повідомляли, що основна версія загибелі Шеремета - його професійна діяльність.

На початку червня Президент Петра Порошенко закликав правоохоронні органи публічно прозвітувати щодо розслідування вбивства Шеремета.

Читайте также: НСЖУ хочет публичного отчета власти и следствия о преступлениях против журналистов

20 липня о 08.00 всі небайдужі зберуться там, де загинув Павло, на перетині вулиць Хмельницького та Франка у Києві, та вшанують його пам’ять. Учасники акції ходою пройдуть до будівлі СБУ, Адміністрації Президента та Міністерства внутрішніх справ і вимагатимуть розслідувати вбивство журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-