НСЖУ хоче публічного звіту влади і слідства щодо злочинів проти журналістів

НСЖУ хоче публічного звіту влади і слідства щодо злочинів проти журналістів

Укрінформ
Боротьба з безкарністю за злочини проти журналістів є ключовим пріоритетом діяльності НСЖУ.

На цьому наголошує голова Спілки журналістів Сергій Томіленко, коментуючи газетний спецвипуск НСЖУ «Злочини проти журналістів: спецрозслідування».

"Ми вимагаємо проведення парламентських слухань з питань безпеки журналістів і стану свободи слова в Україні. Адже зараз немає відчутного прогресу у розслідуваннях злочинів, скоєних проти журналістів. Нерозкриті злочини, скоєні проти журналістів у часи Майдану, хоча минуло вже понад три роки, немає прогресу у розслідуванні злочинів, що сталися вже за нової влади. Ми не бачимо чесного намагання знайти і покарати винних, тому ставимо за мету домогтися публічного звіту влади і слідства", - зазначив Томіленко.

У газетному спецвипуску Національної спілки журналістів України «Злочини проти журналістів: спецрозслідування», що поширюється серед працівників ЗМІ по всій Україні в рамках кампанії НСЖУ по боротьбі з безкарністю, яка триває з роковин смерті Павла Шеремета і до 2 листопада - Міжнародного дня боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів, опубліковано журналістські розслідування про злочини проти колег – убивство Шеремета, побиття фотокорів Максима Требухова та Ігоря Єфімова в Києві й Черкасах у часи Євромайдану та знімальної групи телеканалу СТБ у Харкові.

Читайте також: Журналіст Васін може не дожити до обміну - НСЖУ

«Україна, наші дні. Майдан, ще не залитий кров’ю... Репортери виконують свою роботу і самі перетворюються на об’єкти полювання. Помаранчевий жилет – ще не бронежилет! – з написом «Преса» стає не захистом, а фактично закликом до насильства. За всі роки незалежності в країні не постраждало стільки представників вітчизняних та зарубіжних ЗМІ, як 1 грудня 2013-го... Голови, розбиті кийками та камінням, світлошумові гранати, кинуті під ноги, зламані руки, кулі – тоді ще гумові! – якими намагалися поцілити в очі... Безкарність була їм відповіддю. І ще поради гуртуватися і вдосконалювати самозахист. Бо у влади, як завжди, є більш масштабні завдання», – коментує проблему безкарності відома журналістка, власкор в Україні незалежної «Новой газеты» Ольга Мусафірова.

У газеті подано офіційну позицію НСЖУ та Міжнародної федерації журналістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-