18 липня: народний календар і астровісник

18 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Афанасія; дивіться на місяць і шукайте партнера для спарингу.

Сьогодні преподобного Афанасія Афонського – видатного ченця, засновника першого і головного монастиря Афону – Великої лаври. Народився Афанасій у Трапезунді (нині турецький Трабзон), рано осиротів. Хлопчика на виховання взяла добра подруга покійної матері – жінка доброчесна і забезпечена. Він здобув гарну освіту, потім переїхав до Константинополя. Йому передрікали блискучу світську кар’єру при дворі імператора, але він став ченцем. Якось, під час перебування преподобного Афанасія у віддаленій келії, на нього напав дух туги. Лише завдяки Божій допомозі святий вийшов переможцем з того протистояння. Згодом святий Афанасій заснував на Афоні лавру, в якій нараховувалося 120 монахів і став настоятелем. Святий загинув трагічно – під завалами куполу новозбудованого храму, під час інспектування будівництва. Святому Афанасію Афонському моляться про зцілення важкохворого, або ж про його відхід в обителі Божі, коли надії на одужання немає, а людина сильно страждає (на цю молитву просять благословення священика). А ще преподобному Афанасію моляться ченці, коли відчувають напади туги і важкого смутку (інший варіант: читати Євангеліє від Іоанна).

На Афанасія примічали: якщо місяць яскравий, то на щедрий урожай. Коли ж навколо місяця червонувате сяйво – очікуй на погіршення погоди. Мерехтливі зорі віщували ясну й суху погоду, але вітряну.

Іменинники сьогодні Афанасій, Сергій, Єлизавета, Варвара, Ганна.

Вівторок – день войовничого Марсу, а ще сьогодні 24-ий місячний день, пов’язаний з надзвичайно потужною чоловічою енергією. Отже, якщо вас сьогодні відправлять у жорсткий нокдаун, піднявшись, муситиме ввічливо усміхнутись, наче панянка, яка почула комплімент. В іншому разі ви ніколи не переможете суперника. Так радив один мудрий тренер з боксу своєму учню і той добряче засвоїв урок (ні, це не Кличко, а Ейзенхауер). Сьогодні таланитиме в усіх важливих справах, не варто лише переступати поріг суду, прокуратури та податкової.  З реєстрацією шлюбу теж ліпше почекати. Чи чекатимуть після цього на вас – це вже інше питання. Активний секс цієї місячної доби може запобігти багатьом захворюванням і неодмінно підвищить настрій. Згадуйте, коли ви востаннє заглядали в Камасутру?

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1989 році: +9,4; а найтеплішим у 2010 – +35,2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-