17 липня: народний календар і астровісник

17 липня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Церква вшановує пам’ять святителя Андрія Критського; змінюємо позу морської зірки на більш рухливу й дієву.

Сьогодні Церква вшановує пам’ять святителя Андрія, архієпископа Критського, а також преподобного Андрія Рубльова, автора всесвітньо відомої «Трійці» і багатьох інших чудотворних ікон. Святитель Андрій Критський відомий, передусім, як визначний християнський богослов, гімнограф, автор «Великого покаянного канону», який співається щораз під час Великого посту. Народився він у Дамаску в родині батьків-християн. До семи років хлопчик був німим, але потім дивовижним чином зцілився. Сталося це після прийняття святого причастя. В 14 років Андрій став ченцем славетної обителі преподобного Сави Освяченого неподалік від Єрусалиму. Досить швидко юнак зробив успішну кар’єру й був призначений архієпископом у місті Гортина на Криті.

Щодо народних прикмет на цей день, то вони такі: «Жаби стиха покумують – на дощ, голосно кричать – на добру погоду, мовчать – перед похолоданням»; «Добре ловляться в’юни – чекай дощу»; «Кажани довго літають після заходу сонця – буде ясно й тепло».

З іменинами вітайте Андріїв.

Сьогодні 23-ій місячний день. ІV фаза Місяця від останньої чверті до новомісяччя. Важкий період, день Гекати. О цій порі у Homo sapiens пробуджуються низькі інстинкти, які власне за сотні тисяч років еволюції нікуди й не зникали: агресивність, непомірний апетит, жадібність, схильність до сумнівних авантюр тощо. Сьогодні може виявитись, що від «вінця творіння» – півкроку якщо й не до звіря, то до чогось не надто приємного – підступного і слизького. Місяць у роботящому Тільці, тож не час лінуватися. Змінюйте позу морської зірки на більш рухливу й дієву, але, все ж, заощаджуйте сили на майбутнє. Отже, почали: «Море хвилюється раз…» Сни оманливі. Для суду час не сприятливий. Завершуйте почате, позбавляйтеся від усього зайвого у домі. І тримайтеся сьогодні подалі від начальства.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році: +8,8; а найтеплішим у 2007 –  +34,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-