Штрафи за браконьєрство піднімають у 4 рази

Штрафи за браконьєрство піднімають у 4 рази

Укрінформ
Мін'юст 25 липня опублікує наказ Мінагрополітики та Мінприроди, відповідно до якого розміри штрафів за нанесені браконьєрством збитки зростуть у 4 рази.

Про це повідомляє Державне агентство лісових ресурсів України.

"Такси за незаконне добування розраховані з урахуванням індексу інфляції та в середньому збільшуються в 4 рази по всіх видах тварин. Такий розрахунок пояснюється тим, що браконьєр має сплатити не лише штраф, а й компенсувати кошти, які необхідно вкласти користувачу мисливських угідь на відтворення знищених браконьєром тварин", - йдеться у повідомленні.

Так штраф за незаконне добування або знищення лося збільшено до 80 тис. грн, оленя європейського – до 60 тис. грн, оленя плямистого – до 50 тис. грн, лані – до 40 тис. грн, козулі та муфлона – до 32 тис. грн.

Читайте також: Браконьєр наловив риби на 2 мільйони

Також збільшено суми відшкодування за незаконне добування або знищення хутрових і птахів. Окрім того, збільшено у 5-10 разів такси за знищення чи пошкодження гнізд, нір, бобрових загат, та іншого житла тварин.

Держлісагентство відзначає, що крім відшкодування збитків за браконьєрство також передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-