Матіос: Проситимемо європейських партнерів підтвердити арешт коштів Клименка

Матіос: Проситимемо європейських партнерів підтвердити арешт коштів Клименка

Укрінформ
Заступник глави ГПУ, головний військовий прокурор Анатолій Матіос наголошує, що Україна звертатиметься до європейських партнерів з проханням підтвердити арешт коштів на зарубіжних рахунках екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка.

Про це Матіос повідомив на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Маючи нагоду,...  звертаюся до тих представників європейської спільноти, а також, напевно, посольств, особливо країни, для того, щоб нам, нарешті, - ми вже рік як звернулися для можливості арешту встановлених коштів у Ліхтенштейні Клименка, а зараз це буде майже мільярд доларів, ми переконані, - щоб банківські установи, правоохоронні органи наших європейських партерів, все-таки, зрушили бюрократію і надали підтвердження про арешт цих коштів за межами України", - сказав він.

За його словами, наразі це не всі встановлені гроші і статки Клименка, "тому що схема легалізації заведених майже мільярд доларів, які були вкрадені через податковий майданчик, є вишуканою, з задіянням офшорних схем".

Як повідомляв Укрінформ, Матіос розповів, що  протягом 2011-2012 років екс-міністр доходів та зборів Клименко створив низку офшорів на Британських та Віргінських островах, на Кіпрі і в Ліхтенштейні, власником яких був його батько.

Читайте також: Матіос прокоментував обшуки у "справі Клименка": йдеться про розкрадання $12 мільярдів

На заведені з офшорів гроші група компаній "Юнісон"  купила  78 елітних квартир у Києві, Одесі і Донецьку, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісце, 11 земельних ділянок  в елітних районах Києва і області, Одеси і Донецька, 23 елітних автомобіля, 3 поверхи ТРЦ Gulliver  на праві власності, а також 1 тисячу залізничних вагонів, "які до сьогоднішнього дня приносили дохід Клименку і були основним джерелом фінансування Медіа-холдингу "Вести".

Матіос стверджує, що слідство встановило все  приналежне родині Клименків майно, механізм  легалізації вкрадених коштів з податкових майданчиків, а також коло осіб, які продовжують приймати участь в злочинній організації Клименка.

Наразі тривають обшуки у компаніях екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка за фактом розкрадання 12 мільярдів доларів.

Основна частина обшуків проходять у Києві, також обшуки тривають в Одесі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-